Стросс-Кан офіційно заявить суду в Нью-Йорку, винен він чи ні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан офіційно заявить суду в Нью-Йорку, винен він чи ні

Кримінал
362
Колишній глава МВФ Домінік Стросс-Кан постане перед судом Нью-Йорка в понеділок, щоб офіційно заявити, визнає він висунуті йому звинувачення чи ні, повідомляє РИА Новости. Досудова процедура дасть офіційний старт підготовці до процесу після того, як велике жюрі присяжних визнало достатньою доказову базу висунутого прокуратурою звинувачення.
Стросс-Кан був затриманий в Нью-Йорку 14 травня за звинуваченням чорношкірої покоївки в готелі Sofitel в сексуальних діях насильницького характеру. 19 травня Стросс-Кан заявив про добровільну відставку з поста директора-розпорядника МВФ.
Фінансист і політик досі заперечував свою провину. Його захист стверджує, що все, що трапилося в номері готелю, було здійснено за взаємною згодою. Перша версія захисту будувалася на тому, що Стросс-Кана взагалі не було в Sofitel на момент злочину, в якому його звинувачують.
Стросс-Кан в очікуванні суду переїхав у чотириповерховий особняк в районі Трайбеку з кінотеатром, міні-фінансовим центром, сауною, фітнес-залом і відкритою терасою на даху. Апартаменти зняті за ціною 50 тис. доларів на місяць. Фінансисту і політику, який перебуває під охороною приватної фірми і засобів електронного контролю, дозволяється покидати будинок лише за узгодженням з правоохоронними органами в медичних або релігійних цілях. У апартаментах на Френклін-стріт з обвинуваченим мешкають його дружина і дочка. Кримінальний суд в другій інстанції 19 травня перевів Стросс-Кана під домашній арешт з ізолятора в'язниці тимчасового вмісту Райкерс-айленд під заставу в 1 млн доларів і страховий внесок у вигляді 5 млн доларів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас