МВФ надасть Єгипту кредит на 3 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ надасть Єгипту кредит на 3 млрд дол

Казна та Політика
93
Влада Єгипту і Міжнародний валютний фонд (МВФ) ведуть переговори про надання країні кредиту на суму в 3 мільярди доларів, повідомляє в неділю агентство Рейтер з посиланням на заяву міністра фінансів Єгипту Саміра Радвана. За його словами, наразі сторони обговорюють умови надання коштів - ставку та період погашення.
Міністр зазначив, що кошти в рамках договору, що укладається на 1 рік, будуть виплачуватися щокварталу, при цьому влада Єгипту просить МВФ надати значну частину кредитних коштів до цього терміну.
"Ми просимо, щоб значна частина (кредиту) була надана раніше", - сказав співрозмовник агентства.
Економіка Єгипту досі не може прийти до тями після народних хвилювань і зміни режиму. За даними влади, практично припинилися іноземні інвестиції. Туристичний сектор втратив більше 2 мільярдів доларів. Заводи і фабрики Єгипту, за різними даними, завантажені лише на 20% -50%.
При цьому уряду необхідно виконувати взяті на себе соціальні зобов'язання перед населенням. За три місяці після початку народних хвилювань і відходу президента Хосні Мубарака нова влада Єгипту витратила більше 8 з 36 мільярдів доларів золотовалютного запасу. На думку експертів, до кінця року Єгипет може виявитися з порожньою скарбницею.
Як повідомляв раніше міністр фінансів, за підсумками фінансового року дефіцит бюджету країни може досягти 11%. Єгипетський уряд розраховує на підтримку партнерів і міжнародних фінансових інститутів, у тому числі в рамках Африканського Cоюза та Організації Ісламська конференція.
Раніше стало відомо, що Саудівська Аравія готова виділити Єгипту 4 мільярди доларів у вигляді пільгових кредитів, вкладів і грантів. Країни "великої вісімки" раніше домовилися надати Єгипту і Тунісу в загальній складності 40 мільярдів доларів на фінансування демократичного розвитку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас