Наото Кан може піти у відставку з поста прем'єр-міністра Японії вже в серпні цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Наото Кан може піти у відставку з поста прем'єр-міністра Японії вже в серпні цього року

140
Прем'єр-Міністр Японії Наото Кан може піти у відставку вже у серпні цього року. Про це повідомляє японське агентство Kyodo News з посиланням на одного з депутатів парламенту від Демократичної партії Японії (ДПЯ) Хашим Ишии. Повідомляється, що в бесіді з Ишии Кан заявив, що якщо до літа тиск опозиції на прем'єра посилиться, а в ДПЯ побажають, щоб прем'єр пішов, то він цілком ймовірно покине свій пост в останній місяць літа.
Нагадаємо, раніше Кан не раз заявляв, що поки не має наміру думати про свою відставку. Він говорив, що не збирається йти з посади, поки не будуть ліквідовані наслідки стихійного лиха і ядерної кризи на АЕС "Фукусіма-1".
Але 2 травня в парламенті голосувалося питання вотуму недовіри уряду Кана, і хоча воно було відхилене, голосування показало, що навіть у його Демократичної партії не всі задоволені його роботою. Деякі члени ДПЯ проголосували за вотум недовіри.
Також Кан окремо розповів Ишии, що він до кінця боротиметься за вирішення трьох питань, які повинні бути затверджені парламентом, у тому числі законопроект про відновлення районів, постраждалих від землетрусу і цунамі, другий додатковий бюджет на 2011 р. і законопроект про введення спеціального права на випуск державних облігацій для відновлення країни.
Раніше у суботу спікер уряду Японії Юкіо Едано в ефірі японського телебачення повідомив, що прем'єр-міністр не збирається триматися за свою посаду довгий час.
Відзначимо, 2 червня три опозиційні партії - Ліберально-демократична, "Комейто" і "Вставай, Японія" внесли до порядку денного нижньої палати парламенту питання про вотум недовіри уряду. Повідомляється, що після цього три замміністра і два парламентських секретаря представили прем'єру повідомлення про відставку.
Нагадаємо, 11 березня 2011 р. в Японії стався землетрус магнітудою 9,0. Підземні поштовхи і подальше за ними цунамі зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на цьому підприємстві. На даний момент жертвами стихійного лиха стали 15 тис. 310 осіб, крім того, 8 тис. 404 людини вважаються зниклими без вісті.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас