ЗМІ: Глобальне потепління загрожує Україні напливом "кліматичних" мігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Глобальне потепління загрожує Україні напливом "кліматичних" мігрантів

Казна та Політика
1152
Одним з наслідків глобального потепління може стати виникнення потужних потоків "кліматичних" біженців, які будуть направлятися в Україну. Це може викликати соціальну напругу і значне додаткове навантаження на економіку держави.
Як повідомляє "Дзеркало тижня. Україна", наслідками зміни клімату можуть стати занепад сільськогосподарського сектора і руйнування інфраструктури та житла, які в нашій країні не пристосовані до стихійних лих.
В Україні існують дві різні, але пов'язані між собою національні програми - для запобігання зміни клімату та національна програма з адаптації до зміни клімату. І якщо Україна майже краще за всіх у світі просуває механізми Кіотського протоколу, то процес розробки національного плану заходів з адаптації до зміни клімату просувається вкрай повільно.
На думку видання, головна проблема, яку сьогодні важко вирішити, - це фінансування заходів з Національного плану з адаптації до зміни клімату.
Видання відзначає, що в Україні немає розуміння: втрати від наслідків зміни клімату можуть бути величезними вже зараз. Наприклад, зростає ймовірність аварійних ситуацій на енергогенеруючих підприємствах через збільшення частоти екстремальних погодних явищ і стихійних лих. Крім того, Україна не захищена від проблем з продовольчою безпекою, які можуть виникнути через бездіяльність в адаптації сільського господарства до зміни клімату.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас