Євросоюз дозволив Україні використовувати назву "Кагор" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз дозволив Україні використовувати назву "Кагор"

647
У рамках переговорів про створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом Брюссель дозволив Україні використовувати тільки одну географічну назву. Про це повідомив директор Асоціації виноградарів і виноробів України Сергій Петренко
З 9 географічних найменувань, серед яких були шампанське, коньяк, портвейн, мадера та ін, ЄС дозволив Україні використовувати тільки Кагор, всі інші були заборонені.
Таким чином, Україна не має права не тільки використовувати, але і пропускати через свою митну територію товари із забороненими географічними назвами, захищеними Євросоюзом. "Наприклад, Кагор, вироблений в Росії, не може проходити через митну територію України взагалі", - пояснив Петренко.
Назва "Кагор" прийшла з Франції, однак французький Cahors і український "Кагор" істотно відрізняються. Якщо французьке вино, сировина для якого вирощують в околицях міста Каор на південно-заході Франції, виходить сухим і терпким, то в Україні у виробництві використовується місцевий виноград, і вино на виході - солодке і кріплене.
Євросоюз наполягає на припиненні використання Україною захищених географічних назв, таких як шампанське, токай, херес, коньяк, камамбер, фета, рокфор.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас