"Газпром" розглядає можливість придбання частки в E.ON — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" розглядає можливість придбання частки в E.ON

Енергетика
199
Можливість придбання частки в німецькій енергетичній компанії E. ON розглядає російський "Газпром". Глава концерну Міллер в інтерв'ю Süddeutsche Zeitung також повідомив про зацікавленість в акціях Ruhrgas.
Російський газовий монополіст "Газпром" розглядає можливість придбання частки в німецькій енергетичній компанії E.ON. Про це заявив глава концерну Олексій Міллер. За його словами, в "Газпромі" з цікавістю спостерігають за тим, що E. ON має намір продати частки на мільярдні суми. "Ми розглядаємо можливість участі в компанії, йдеться про стратегічні інвестиції або про партнерство", - сказав Міллер. Він додав, що "Газпром" також зацікавлений в придбанні акцій Ruhrgas - дочірнього підприємства E.ON.
Говорячи про скарги європейців на високу вартість російського газу, Мюллер сказав, що, якщо Європі ціни не подобаються, то "Газпром" буде поставляти газ в Азію. У зв'язку з цим видання відзначає, що російський концерн, який контролює шосту частину світових поставок палива, протягом декількох хвилин може закрутити крани трубопроводів, що ведуть до Європи. Сьогодні Німеччина забезпечує 40 відсотків потреби в газі за рахунок поставок з Росії. Після щойно схваленого рішення про відмову від атомної енергетики, залежність ще більше зросте, оскільки доведеться нарощувати потужність електростанцій, що працюють на газі.
Видання зауважує, що плани експансії "Газпрому" викликають занепокоєння у Німеччині та інших європейських країнах. У разі придбання частки в німецьких енергетичних компаніях, російський концерн отримає доступ до стратегічно важливої ​​системі трубопроводів. У минулому подібні спроби російських компаній наштовхувалися на опір політиків. Так, наприклад, сталося з планами придбання автоконцерну Opel або компанії Infineon. Закритість Німеччини викликала різку критику з боку російського прем'єра Володимира Путіна.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас