Експерт: Фрукти і овочі в Україні не будуть дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Фрукти і овочі в Україні не будуть дорожчати

Аграрний ринок
349
Фрукти і овочі в Україні не дорожчатимуть. У цьому переконаний президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса. "Я не думаю, що буде подорожчання на українському ринку овочів і фруктів пов'язане якимось чином з виявленням кишкової хвороби в Європейському Союзі. Тому я не думаю, що це якимось чином може бути пов'язано", - підкреслив він.
Однак народний депутат з фракції Комуністичної партії Сергій Гордієнко в коментарі УНН сказав, що Україна повинна вивчити ситуацію з захворюваннями людей смертельною бактерією кишкової палички в європейських країнах і ввести обмежувальні заходи. Згодом голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Іван Бісюк повідомив, що Україна не буде вдаватися до повної заборони імпорту овочів, хоча проконтролювати всі наявні потоки імпорту на патогенну кишкову бактерію складно. Раніше, Росія тимчасово заборонила імпорт свіжих овочів з усіх країн Євросоюзу через смертельну бактерію кишкової палички.
Ліссітса запевнив, що ті овочі і фрукти, які завозилися з Європи, сьогодні є на українському ринку. "В принципі, я не думаю, що будуть якісь коливання", - переконаний експерт.
Одночасно за останній місяць у Львівській області суттєво знизилися ціни на низку продуктів. Про це повідомив заступник начальника ГУ економіки та інвестицій Львівської ОДА Ярослав Пелиховський.
"За травень ми відзначили на споживчих ринках зниження цін на ряд продуктів, зокрема, подешевшали: яйця на 15,1%, капуста на 8%, молоко на 1%, свинина на 1,2%, знизилися ціни на парниково-тепличні овочі. Зростання цін відбулося тільки на борошно на 0,5%, птицю на 1%, цукор на 2,3%, яловичину на 1%. Вже кілька місяців в області відзначаються стабільні ціни на соціальні сорти хліба", - зазначив він.
За його словами, зараз члени робочої групи з питань врегулювання проблемних питань на споживчому ринку і тарифно-цінової політики розглядають лише одне проблемне питання - надто велику ціну на гречану крупу (19-20 грн), тоді коли підприємства області відмовляються купувати китайську, яка продається за більш дешевою ціною.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас