ООН відхрестилася від намірів легалізувати марихуану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН відхрестилася від намірів легалізувати марихуану

1395
Доповідь Глобальної комісії з антинаркотичної політики, яка закликала легалізувати ряд наркотиків, не відповідає офіційній позиції ООН, заявив прес-секретар Управління ООН з наркотиків і злочинності Елан Джонс
Як передає Медпортал.ру, за словами Джонса, експерти ООН, а також організацій, що входять до її складу, не працювали над створенням доповіді. Представник міжнародної організації підкреслив, що в документі "не йдеться про офіційну позицію ООН".
Джонс також відзначив, що Управління ООН з наркотиків і злочинності має намір детально проаналізувати доповідь Глобальної комісії з антинаркотичної політики.
Комісія з 19 членів, до складу якої у тому числі увійшли колишній генеральний секретар ООН Кофі Аннан, а також колишні президенти Швейцарії, Мексики, Колумбії і Бразилії, опублікувала свою доповідь 2 червня. Автори документа вважають, що міжнародна боротьба з наркотиками провалилася і призвела до розквіту організованої злочинності, а також порожній витраті коштів платників податків. Згідно з доповіддю, з 1998 по 2008 рік світове споживання нелегальних опіатів зросло на 35 відсотків, кокаїну - на 28 відсотків і марихуани - на 8,5 відсотка.
У зв'язку з цим комісія закликала уряди країн легалізувати ряд наркотичних речовин (в першу чергу продукти конопель) і піддати їх споживання законному регулюванню. На думку членів комісії, це дозволить обеззброїти наркоділків і забезпечити охорону здоров'я та безпеки громадян.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас