Річний збиток оператора "Фукусіми-1" перевищить 7 млрд. дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річний збиток оператора "Фукусіми-1" перевищить 7 млрд. дол

Енергетика
129
570 млрд ієн (понад 7,1 мільярда доларів) складуть збитки найбільшої в Японії енергокомпанії Tokyo Electric Power (TEPCO) - оператора аварійної АЕС "Фукусіма-1" - за підсумками поточного фінансового року, який завершується 31 березня 2012
Як повідомляється, така сума значиться в опублікованих у неділю рядом токійських ЗМІ фінансових документах компанії. Втім, втрати TEPCO будуть більш значними, оскільки в зазначену суму не входять кошти, виділені на компенсацію збитків місцевим жителям через витоки радіації. Величезні витрати можуть виникнути і у зв'язку з відновленням ряду теплових електростанцій, які входять в енергосистему TEPCO. Тому, як очікують у компанії, розмір її грошових коштів і депозитів в кінці березня 2012 року зменшити з 2,1 трильйона ієн (26,2 мільярда доларів) до 100 мільярдів ієн (1,2 мільярда доларів).
Для вирішення фінансових проблем TEPCO розраховує отримати нові урядові субсидії і продати частину своєї нерухомості. Компанія також очікує на деякий приплив коштів за рахунок планованого цього року підвищення вартості електроенергії і скорочення фонду заробітної плати.
Водночас, за оцінками Японського центру економічних досліджень, сума витрат на виведення з ладу "Фукусіма-1" і виплату компенсацій евакуйованим жителям може скласти до 20 трильйонів ієн (250 мільярдів доларів).
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас