У Мінфіні розповіли, коли Україна розмістить єврооблігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, коли Україна розмістить єврооблігації

Фондовий ринок
108
Україна не поспішає з розміщенням єврооблігацій, але готова до такого кроку, як тільки ситуація на міжнародних ранках капіталу стане сприятливою, заявляє директор департаменту управління державним боргом та міжнародного співробітництва Міністерства фінансів України Сергій Макацарія.
"Чекаємо на ситуацію, коли МВФ з ЄС допоможуть Греції. Ситуація на ринках покращиться - ми будемо готові вийти (на ринок капіталу) - сказав Макацарія в рамках роботи саміту глав міністерств фінансів держав-учасників СНД у Києві.
Раніше Мінфін повідомляв, що ухвалення рішення про випуск єврооблігацій у другому півріччі 2011 року залежить від кон'юнктури міжнародних ринків капіталу.
Держбюджет України на 2011 рік передбачає залучення країною за рахунок розміщення облігацій зовнішньої державної позики $4,5 млрд, а також $500 млн - від Світового банку. У середині лютого поточного року Україна вже розмістила випуск 10-літніх єврооблігацій на $1,5 млрд із прибутковістю 7,95% річних.
Сукупний державний борг України (прямий і гарантований) збільшився за січень-березень на 3,9%, до $ 56,411 млрд і знову оновив історичний максимум. Уряд України оцінював держборг на кінець 2010 року в 39,6% ВВП і прогнозує його зростання в цьому році до 44,2% ВВП.
Як повідомлялося, Міністерство фінансів України здійснило купонну виплату $32,9 млн за облігаціями зовнішньої державної позики з погашенням в 2016 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас