Інвестфонд Петра Порошенка може отримати контроль у виробнику акумуляторів "Іста-Центр" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестфонд Петра Порошенка може отримати контроль у виробнику акумуляторів "Іста-Центр"

Фондовий ринок
406
Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд "Прайм Ессетс Кепітал", що належить голові Ради Національного банку України Петру Порошенку, придбати контроль у ПрАТ "Іста-Центр" (Дніпропетровськ), що входить до складу Національної акумуляторної корпорації "Іста", повідомила прес-служба АМКУ.
Згідно з останніми даними Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку на 29 жовтня 2010 року, державі в особі Фонду держмайна України належало 21,55% акцій ПрАТ, компанії "Укрпромінвест Холдинг Лтд" (Панама) -23,048%, ще 40% - компанії "Оберон-Центр".
У свою чергу, у ТОВ "Оберон-Центр" понад 22% належить інвестфонду "Прайм Ессетс Кепітал", серед інших великих учасників - топ-менеджери Групи "Укрпромінвест" (зокрема, 40% належить Олегу Зиміну).
НАК "Іста", що входить до Групи компаній "Укрпромінвест", наразі об'єднує 4 заводи - "Іста-Центр", ДОЗ "Енергоавтоматика" (виробники акумуляторів) і ТОВ "Укрсплав" (утилізація акумуляторів і виробництво свинцевих сплавів) , а також ТОВ "Інтерпласт" (випуск пластмасових комплектуючих).
За даними ПрАТ "Іста-Центр", 2010 рік воно завершило з чистим прибутком розміром 1,73 млн грн - в 4 рази більше, ніж у 2009 році.
На підприємстві на початок 2011 року працювало 372 осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас