Литвин проти обмеження максимальної пенсії 10 прожитковими мінімумами на вже призначені пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин проти обмеження максимальної пенсії 10 прожитковими мінімумами на вже призначені пенсії

Казна та Політика
773
Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за виключення з доопрацьованого законопроекту про пенсійну реформу обмеження розміру максимальної пенсії 10 прожитковими мінімумами на вже призначені пенсії.
Про це він повідомив журналістам в Лівадії (Крим).
"Я думаю, що це рішення треба відразу при першому читанні виключити, хоча зрозуміло - це не викличе захоплення у людей", - сказав він.
Спікер пояснив, що відповідна норма законопроекту суперечить Конституції та рішенню Конституційного Суду.
"Рішення, яке пропонується, воно суперечить і Конституційному суду, і Конституції, і на перший погляд не є таким соціально привабливим, тому що потім будуть наступи на соціальні права і багатьох інших верств населення таким же способом", - зазначив він.
При цьому він також підкреслив, що існує також особиста мотивація у зв'язку з цією нормою, яка буде ускладнювати схвалення законопроекту про пенсійну реформу.
"Багато людей є, які оформили відповідні пенсії, і це означає, що вони повинні схвалити в тому числі рішення про поділ їх пенсії як мінімум на 2. Виникає й такий опір, і логічно, що про це мало хто публічно буде говорити, але проблема існує", - сказав він.
Литвин спрогнозував, що парламент розгляне включення до порядку сесії доопрацьованого законопроекту про пенсійну реформу 14 червня.
Як повідомляло агентство, комітет Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту повернути законопроект пенсійної реформи на доопрацювання.
31 травня Рада вирішила відправити законопроект про пенсійну реформу Кабміну на доопрацювання, і в цей же день Кабмін повернув Раді доопрацьований законопроект, зареєструвавши його під колишнім номером (№ 7455).
При цьому Кабмін, зокрема, запропонував обмежити максимальну пенсію 10 прожитковими мінімумами (у попередній редакції пропонувалося обмежити розмір пенсії 12 такими мінімумами) і поширити цю норму на вже призначені пенсії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас