Deutsche Bank: Mitsubishi UFJ може отримати статус системно важливого в світовому масштабі банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank: Mitsubishi UFJ може отримати статус системно важливого в світовому масштабі банку

Казна та Політика
161
Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. (MUFG), найбільший банк Японії, може бути визнаний однією з фінансових організацій, найбільш важливих для міжнародної фінансової системи, вважають експерти Deutsche Bank, повідомляє агентство Bloomberg.
Статус системно важливого в світовому масштабі фінансового інституту може бути наданий MUFG у зв'язку з його зв'язками з Morgan Stanley, вважає аналітик Deutsche Bank Йосінобу Ямада.
У квітні цього року MUFG погодився обміняти належні йому конвертовані привілейовані акції Morgan Stanley на суму $7,8 млрд на звичайні акції, в результаті чого японський банк отримав 22-відсоткову частку в американському і став найбільшим власником пакета звичайних акцій Morgan Stanley.
"Включення Morgan Stanley в консолідовану звітність MUFG змінює позиції банку в порівнянні з його конкурентами в плані розвитку міжнародного бізнесу", - відзначає Й. Ямада.
За словами експерта, зміна статусу MUFG призведе до зростання вимог до його капіталу, чого могло б не бути, якби він не став акціонером Morgan Stanley.
Інші великі японські банки - Mizuho Financial Group Inc. і Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - будуть класифіковані як системно важливі для країни фінінститути, оскільки їхні закордонні операції є порівняно обмеженими.
Світові регулятори посилюють вимоги до капіталу банків як один із заходів, спрямованих на запобігання новим фінансовим кризам у майбутньому. Базельський комітет обговорює можливість введення вимоги до капіталу найбільш важливих світових банків, в рамках якого фінінститути повинні мати "подушку безпеки" обсягом близько 3% від активів, зважених за рівнем ризику.
Порядку 26 фінансовим компаніям може бути запропоновано збільшити капітал, щоб уникнути криз, які могли б стати загрозою для світової фінансової стабільності, повідомив агентству представник Ради фінансової стабільності (Financial Stability Board, FSB), створеної країнами-учасницями G20 для пошуку шляхів запобігання майбутнім кризам.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас