Співробітники китайського ЦБ і статкомітету підозрюються у розголошенні даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Співробітники китайського ЦБ і статкомітету підозрюються у розголошенні даних

Кримінал
157
Ряд співробітників Народного банку Китаю та державного статистичного управління КНР знаходяться під слідством за підозрою в розголошуванні до офіційної публікації макроекономічних показників країни учасникам фінансового ринку, повідомила газета "Цзінцзи цанькао сяосі".
За даними джерела видання, під підозру потрапили ряд співробітників нижчої ланки, які працювали у дослідницькому департаменті Народного банку Китаю і в Держстатуправлінні КНР.
Ці співробітники мали доступ до макроекономічних показників КНР до дати їх офіційної публікації і, за версією слідства, за плату продавали їх неназваним китайським фінансовим компаніям. Використання інсайдерської інформації при торгах є в КНР кримінальним злочином.
Раніше державне статистичне управління КНР неодноразово заявляло про нові заходи, що вживаються для зміцнення режиму секретності та недопущення розголошення службової інформації. Щомісячні, квартальні та річні показники розвитку китайської економіки стали предметом пильної уваги для фінансових компаній по всьому світу, оскільки їх публікація завжди виявляє помітний вплив на товарні та фондові ринки.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас