Президент Ємену поранений в результаті нападу опозиціонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Ємену поранений в результаті нападу опозиціонерів

Казна та Політика
209
Ситуація в столиці Ємену серйозно загострилася в п'ятницю вдень. Бойовики із загонів опозиції обстріляли ракетами президентський палац. У результаті нападу поранений президент країни Абдулла Салех, вимоги відставки якого і призвели до серйозного конфлікту, передає РБК з посиланням на агентство Reuters.
Згідно з повідомленням, Салех отримав незначні поранення, а четверо людей з його охорони загинули. Разом з тим опозиція стверджує, що їй вдалося убити президента, проте підтвердження цієї інформації поки немає.
Постраждали й інші керівники держави. Спікер парламенту важко поранений, його стан оцінюється як критичний. Поранення також отримали прем'єр-міністр Ємену і його перший заступник.
З кінця січня 2011 р. в Ємені тривають акції протесту з вимогою відставки глави держави. Вони були викликані аналогічними подіями в Тунісі. Салех заручився підтримкою армії і до сьогоднішнього дня не погоджувався йти зі свого поста. За цей час в зіткненнях між учасниками несанкціонованих акцій протесту і співробітниками правоохоронних органів було вбито більше 100 людей. Після початку заворушень у Ємені активізували свої дії сепаратистські та терористичні організації.
Салех управляє Єменом з 1978 р. 22 травня він вкотре відмовився йти у відставку, незважаючи на вимоги деяких країн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас