Золото може подорожчати на очікуваннях збереження стимулюючих заходів ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золото може подорожчати на очікуваннях збереження стимулюючих заходів ФРС

Фондовий ринок
357
Вартість золота може піднятися наступного тижня на очікуваннях, що Федеральна резервна система (ФРС) не почне посилювати свою політику надто рано на тлі сигналів ослаблення темпів підйому економіки США, вважають аналітики, опитані агентством Bloomberg.
П'ятнадцять із 17 (88%) взяли участь в опитуванні агентства трейдерів, інвесторів і аналітиків очікують на збільшення вартості золота. Один респондент прогнозує зниження ціни на майбутньому тижні, ще один - не чекає на формування певної тенденції.
Статдані, опубліковані цього тижня, показали ослаблення виробничої активності в США, КНР і єврозоні в травні. Крім того, звіт приватної дослідницької компанії ADP Employer підвищив побоювання, що дані по американському ринку праці, які вийдуть у п'ятницю, не виправдають прогнозів експертів.
Федеральний резерв раніше заявляв, що завершить програму викупу облігацій обсягом $ї600 млрд, так званий другий раунд кількісного стимулювання, цього місяця і продовжить утримувати базову процентну ставку на "виключно низькому рівні" протягом тривалого часу.
"Можливість початку третього раунду кількісного стимулювання в умовах ослаблення американської економіки може призвести до підйому цін на золота до нових рекордів, - відзначає виконавчий директор брокерської компанії GoldCore Ltd. в Дубліні Марк О'Бірн. - Базові для ринку золота фактори сильні, як завжди".
З понеділка по четвер золото з поставкою в серпні подешевшало на 1,1%. У п'ятницю ці контракти знизилися в ціні до $1529,8 за унцію на нью-йоркській майданчику Comex.
Ціна золота досягла рекордних $1577,4 за унцію 2 травня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас