Влада Білорусі обіцяє стабілізацію на валютному ринку протягом двох тижнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Білорусі обіцяє стабілізацію на валютному ринку протягом двох тижнів

Казна та Політика
278
Білоруська влада має намір повністю стабілізувати ситуацію на валютному ринку країни протягом найближчих 10-14 днів, заявив віце-прем'єр уряду Білорусі Сергій Румас.
"Протягом 10-14 днів ситуація розв'яжеться повністю", - сказав С. Румас журналістам у Мінську в п'ятницю, коментуючи очікувані терміни подолання валютної кризи.
За його словами, "є узгоджена з Антикризовим фондом ЄврАзЕС матриця дій". "Прем'єр поставив завдання розписати буквально по днях вжиті спільно з Нацбанком заходи на валютному ринку", - сказав віце-прем'єр.
Раніше Румас зазначав, що уряд Білорусі готує термінових заходів з виведення країни з кризи. При цьому він підкреслював готовність уряду найближчим часом виробити рішення щодо стабілізації споживчого і валютного ринків, соціальний захист найбільш вразливих верств населення.
Криза, яка спостерігається в країні, проявляється у вигляді гострої нестачі інвалюти у всіх сегментах валютного ринку, неодноразового різкого зростання відсоткових ставок, у знеціненні білоруського рубля і множинності його обмінних курсів, в девальвації, у безпрецедентному для останніх 10 років стрибку інфляції, паніки на споживчому ринку, стагнації в приватному секторі економіки, який відрізаний від валютно-фінансових потоків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас