ЗМІ: МВФ має допомогти Білорусі, або Москва візьме її під контроль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: МВФ має допомогти Білорусі, або Москва візьме її під контроль

Казна та Політика
428
Міжнародний валютний фонд має надати допомогу Лукашенку, інакше Білорусь попаде під повний контроль Москви йдеться в редакційній статті лондонської газети Financial Times.
Financial Times визнає, що надання Білорусі кредиту МВФ поставить західні уряди в незручне становище: з одного боку, стосовно Білорусі як і раніше застосовуватимуться санкції, а з іншого вестиметься фінансова підтримка через фонд.
Газета стверджує, що без допомоги Заходу в Білорусі не буде іншої альтернативи, ніж звернутися по допомогу до Росії. А Кремль не допоможе доти, доки не отримає у володіння цінну частину національних активів, таких як мережі трубопроводів, нафтопереробні заводи і два крупні оператори мобільного зв'язку.
"Це може призвести до безповоротного включення Білорусі в геостратегічну і економічну орбіту Росії і становить загрозу незалежності Білорусі, яка і так має тісні зв'язки з російськими військовими. Таким чином, дуже тривожний відсоток колишніх радянських республік, опиниться під владою Москви".
Лондонська газета підкреслює, що "режим Лукашенка не триватиме вічно, а забезпечення свободи в Білорусі є довгостроковим інтересом західних держав. "Правильно розроблена і реалізована програма МВФ сприятиме досягненню цієї мети", - йдеться в статті.
Білорусь звернулася до Міжнародного валютного фонду по стабілізаційний кредит сумою до 8 мільярдів доларів 31 травня. Гроші знадобилися їй через кризу, яка призвела до девальвації національної валюти більш ніж на 50 відсотків. Поки девальвація не дала очікуваного ефекту: валютний ринок в країні фактично паралізований, в магазинах зафіксований дефіцит товарів, оскільки білоруси прагнуть позбавитися від білоруських рублів, побоюючись зростання цін і подальшої девальвації.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас