Тисячі тонн радіоактивної води можуть прорватися за межі АЕС "Фукусіма-1" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тисячі тонн радіоактивної води можуть прорватися за межі АЕС "Фукусіма-1"

Енергетика
723
В нижніх приміщеннях атомної електростанції (АЕС) "Фукусіма-1" і пов'язаних з ними технічних колодязях скупчилося вже понад 105 тисяч тонн радіоактивної води.
Про це сьогодні повідомила найбільша в Японії енергокомпанія Tokyo Electric Power (TEPCO), – оператор аварійної станції. У компанії побоюються, що через сильні дощі вода з дуже високим рівнем радіації може повністю переповнити підземні поверхи аварійної АЕС "Фукусіма-1" ще до 15 червня і після цього вирветься назовні.
Компанія визнала, що при гіршому варіанті може не встигнути до моменту протікання із запуском установки для очищення радіоактивної води, яку планується ввести в дію після 15 червня.
За оцінками експертів, об'єм радіоактивної води в зоні АЕС збільшується у зв'язку з настанням сезону дощів і продовженням витікання з реакторних систем охолодження, які отримали пошкодження в результаті березневого стихійного лиха. Ця вода є основним джерелом витоку радіації з "Фукусіми-1" в довкілля, зокрема, в Тихий океан.
Фахівці ТЕРСО вживають екстрених заходів з її відкачування, але через брак вільних резервуарів для її збору роботи йдуть повільно.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас