Нові труби не залишать Україну без транзиту - "Газпром" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові труби не залишать Україну без транзиту - "Газпром"

Енергетика
286
Україна залишиться транзитером російського газу і після будівництва газопроводів "Північний потік" і "Південний потік".
Про це заявив глава "Газпрому" Олексій Міллер журналістам в Празі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
За його словами, потужності "Північного потоку" і "Південного потоку" не знімають актуальність транзиту газу через Україну.
Міллер підкреслив, що цільові ринки газопроводу "Північний потік" - це Німеччина, Франція, Бельгія і Великобританія, а інші країни продовжуватимуть отримувати газ по старих коридорах.
Він додав, що якщо раптом виникнуть проблеми з транзитними країнами, то з введенням нових експортних потужностей, об'єми газу можна перерозподілити.
Як відомо, пакет постачань газу по "Північному потоку" і "Південному потоку" передбачає не лише нові контракти, але і перенесення частини транзитних потужностей.
Так, планується, що дві третини потужностей "Південного потоку" (планована потужність морської ділянки 63 мільярди кубометрів газу на рік) піде на заміну існуючих газотранспортних маршрутів. Газопровід планується ввести в 2015 році.
Перша нитка "Північного потоку" потужністю 27,5 мільярда кубометрів газу буде введена в дію в кінці 2011 року, наступна нитка такого ж об'єму - через рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас