Нацбанк звинуватив Азарова в проблемах з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк звинуватив Азарова в проблемах з МВФ

Казна та Політика
761
У Національному банку покладають на уряд Миколи Азарова провину за зрив співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Про це йдеться в листі глави Нацбанку Сергія Арбузова до прем'єр-міністра Миколи Азарова, повідомляє УНІАН з посиланням на копію листа.
Арбузов відзначив "зниження довіри до економічної політики уряду" через "нереалістичні параметри інфляції".
"На жаль, ці негативні тенденції, крім іншого, обумовлені публічними заявами керівництва уряду, які суперечать цілям програми, яка підтримується МВФ (зокрема, щодо цін і тарифів тощо)", - констатує глава НБУ.
У Нацбанку, зокрема, підрахували, що невиконання умов Меморандуму з МВФ призведе до ненадходження коштів лише у 2011 році обсягом майже 7,7 мільярда доларів США від міжнародних фінансових організацій (від МВФ - 6,2 мільярда доларів, Світового банку - 0,85 мільярда доларів, Єврокомісії - 0,6 мільярда доларів).
Також, за словами Арбузова, з високою ймовірністю погіршиться суверенний рейтинг України; зросте вартість зовнішніх позик; скоротяться надходження прямих іноземних інвестицій і боргових ресурсів у банки і реальний сектор; підвищиться попит на готівкову валюту.
"За нашими оцінками, обсяг загальних втрат фінансових ресурсів до кінця 2011 року може скласти близько 9 мільярдів доларів США. В умовах збереження дефіциту поточного рахунку це може призвести до істотного скорочення міжнародних резервів", - прогнозує голова НБУ.
Він також відзначив, що інфляційні процеси будуть посилюватися в випадку непоновлення співпраці з МВФ, - тому Нацбанк буде змушений проводити більш жорстку монетарну політику.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас