ЄС не буде штрафувати Україну за збої в транзиті газу з Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не буде штрафувати Україну за збої в транзиті газу з Росії

Казна та Політика
237
Україна не надаватиме Європейському Союзу (ЄС) будь-яких окремих гарантій, у тому числі і фінансового характеру, щодо безперебійного транзиту газу з Росії до країн ЄС.
Про це сьогодні повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв.
Клюєв повідомив, що в ході переговорів з комісаром ЄС з питань торгівлі Карелом Де Гухтом вдалося домовитися про зняття одного з умов ЄС - гарантій з боку України про безперебійний транзит газу.
"Спочатку були виставлені (з боку ЄС - ред.) досить жорсткі вимоги з приводу того, щоб ми гарантували, аж до фінансових гарантій, транзит через Україну газу. Навіть пропонувався особливий механізм розгляду питання. Але нам вдалося домовитися про те, що жодних фінансових санкцій у разі будь-яких збоїв при поставках газу через територію України не буде. Я вважаю, що це наша велика перемога", - сказав Клюєв.
Крім того, він підкреслив, що підтвердженням можливостей України здійснювати безперебійний транзит газу є те, що в 2010 і 2011 роках проблем з транзитом не було. При цьому Клюєв запевнив, що переговори, які ведуть зараз Україна і Росія з газових питань, ніяк не відіб'ються на транзиті газу до країн Євросоюзу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас