Гідрометцентр: Червнева посуха не знизить врожайності озимих та ярих культур - Гідрометцентр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гідрометцентр: Червнева посуха не знизить врожайності озимих та ярих культур - Гідрометцентр

Аграрний ринок
230
Недостатність вологи в ґрунті не зробить істотного негативного впливу на врожайність озимих та ярих зернових культур на початку літа, повідомив начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда.
"Згідно зі спостереженнями наших фахівців на полях, озимі культури, незважаючи на дефіцит вологи в ґрунті, досить добре розвинуті, і чекати на істотне зниження їх врожайності... поки не доводиться", - сказав він на брифінгу в Міністерстві надзвичайних ситуацій України в четвер, пояснивши, що наразі у північних, центральних, східних і деяких районах південних областей відзначається помірна посуха.
За його словами, якщо і буде зниження врожайності озимих, то "у межах 10%".
"Тобто той прогноз валового збору озимих зернових, який складений Укргідрометцентром і доведений до відома зацікавлених споживачів, у розмірі 20,5 тонн зернових озимих культур, він залишиться в силі і буде виправданий", - прогнозує начальник Укргідрометцентру.
Водночас ситуація з яровими зерновими культурами дещо інша: "Вони менш закорінені й використовують вологу з верхнього шару ґрунту. А в деяких регіонах вже недостатньо вологи".
"Ми сподіваємося, що перехід до іншого характеру погоди (дощі в червні), зменшення впливу посушливих явищ дозволить яровим культурам нормально вегетувати, починаючи з другої декади червня", - зазначив Кульбіда.
Нагадаємо, раніше Міністерство аграрної політики України підвищило свої оцінки врожаю зерна 2011 року, заявивши, що збір буде "значно вищим" за раніше озвучений прогноз в 45 мільйонів тонн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас