Експерти: Приїзду місії МВФ варто чекати не раніше кінця червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Приїзду місії МВФ варто чекати не раніше кінця червня

Казна та Політика
178
Наступного приїзду місії МВФ варто чекати не раніше кінця червня, вважають опитані експерти.
"Я вважаю що, поки в Україні не затверджена Пенсійна реформа і не проведено реформування "Нафтогазу", ні про яке повернення місії МВФ до України не може бути і мови, оскільки це основні вимоги до України з боку Міжнародного валютного фонду. Якщо Верховна Рада України проведе цю роботу до відпустки, то, можливо, місія МВФ прибуде до України в липні. Якщо ж народні депутати не проголосують за ці поправки, то представників МВФ варто чекати не раніше осені", - говорить виконавчий директор Фонду Блейзера Олег Устенко.
"Зустріч буде формальною. З обох боків будуть представлені чиновники чисто бюрократичного масштабу. І сторони, відповідно, формально підходитимуть до переговорів. МВФ ставитиме питання про виконання раніше взятих на себе українським урядом зобов'язань (пенсійна реформа, тарифи, відшкодування ПДВ). Українська сторона говоритиме про складнощі проходження даних питань", - вважає керівник аналітичного підрозділу групи компаній "Інвестиційний Капітал Україна" (ICU) Олександр Вальчишен. Він допускає, що місія МВФ може приїхати до України в кінці червня, проте результати зустрічі будуть нейтральними, оскільки з українського боку поки немає істотного прогресу.
"Пенсійна реформа і підвищення тарифів на газ і опалення залишаються основними питаннями співпраці України з МВФ. Найближчим часом переговори з Фондом будуть зосереджені на цих ключових питаннях і інших заходах економічної політики, спрямованих на скорочення дефіциту бюджету і оздоровлення державних фінансів", - відзначає головний економіст інвестиційної компанії Dragon Capital Олена Белан.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас