Банкір: Зростання курсу долара в травні - тимчасове явище — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Зростання курсу долара в травні - тимчасове явище

Валюта
682
Лібералізація умов роботи для банків на валютному ринку хоча і зумовила певні курсові коливання, однак вони не будуть тривалими.
Таку думку озвучив голова правління Правекс-Банку Сергій Наумов в ході засідання Фінансового прес-клубу "Валютне регулювання: загрози реальні і уявні".
За словами банкіра, "далі ринок заспокоїться". Говорячи про шляхи дедоларизації вітчизняної економіки, топ-менеджер Правекс-Банку зауважив, що в Україні було б менше доларових депозитів і кредитів, якби курс американської валюти був більш плаваючим. На доказ такої позиції експерт навів ситуацію з євро: цю валюту українці не дуже часто використовують як інвестиційний інструмент в т. ч. через досить значну волатильність.
"Треба трохи пустити курс долара у вільне плавання, як рекомендує МВФ. Його потрібно контролювати, але люди не повинні спиратися на догму, що курс долара в Україні буде стабільним довічно", - підкреслив Наумов.
Нагадаємо, що зростання курсу долара на міжбанку почалося на початку травня, коли котирування перевищили 8 грн за долар. Завдяки продажу валюти Нацбанком у кінці місяця курс знову знизився до 7,98-7,99 грн за долар. Експерти безпосередньо пов'язували стрибок курсу з частковою лібералізацією валютного ринку, яку здійснив Нацбанк, дозволивши банкам спекулювати валютою.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас