Китайці придумали, як позбавити Пекін від пробок в години пік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайці придумали, як позбавити Пекін від пробок в години пік

348
Пробки на дорогах у Пекіні будуть розглядатися як надзвичайна ситуація і буде розроблено механізм реагування на них
Влада Пекіна вирішила ввести почергове обмеження руху автомобілів з парними і непарними номерами на найбільш завантажених ділянках автомобільних доріг.
Про це йдеться у новому етапі програми боротьби з пробками на дорогах центральної частини Пекіна, опублікованій сьогодні на веб-сайті адміністрації столиці, передає РБК-Україна з посиланням на агентство Сіньхуа.
Також розглядається варіант справляння внеску за пробки при в'їзді на завантажені ділянки дороги чи регіони.
Згідно з програмою, пробки на дорогах у Пекіні будуть розглядатися як надзвичайна ситуація і буде розроблено механізм реагування на них. За поганих погодних умов та з нагоди офіційних заходів та важливих свят, які можуть викликати серйозні затори на дорогах, буде вводитися режим почергового руху автомобілів з парними і непарними номерами у «години пік» на найбільш завантажених ділянках доріг.
Крім того, програма віддає особливий пріоритет розвитку громадського транспорту. Відповідно до неї, в 2011 році Пекін прагне підвищити частку громадського транспорту в реалізації попиту на пересування до 42%.
Програма також передбачає подальше посилення боротьби з незаконним паркуванням, впорядкування руху автомобілів на дорогах і обмеження загальної кількості легкових машин у столиці.
Нагадаємо, раніше в Києві також вирішили провести експеримент, що дозволяє розвантажити вулиці міста від транспорту. Минулого року по місту з'явилися нові дорожні знаки - одна або дві білі смужки на синьому тлі, перекреслені червоною лінією. Знаки забороняють ставити машину по одній стороні вулиці, дозволяють по іншій, залежно від того, парний день тижня чи ні.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас