Росія розпочинає виробництво нового народного автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія розпочинає виробництво нового народного автомобіля

541
У Росії готується до виробництва новий народний автомобіль, вартість якого не буде перевищувати 200 тис. рублів ($7,1 тис.)
Ідеологом проекту виступив чемпіон світу з шахів Анатолій Карпов, який є засновником компанії ВАТ "Ведмедик-Тула-Москва".
Як розповів в інтерв'ю порталу "Діловий Петербург", Анатолій Карпов, автомобіль буде називатися "Ведмедик". Він розроблений Центральним науково-дослідним автомобільним і автомоторним інститутом, а збиратися буде на потужностях ВАТ "Ведмедик-Тула-Москва".
Маса спорядженого автомобіля складає 650 кг., максимальна швидкість - 170 км/год. Головною вимогою до проекту і основною перевагою "Ведмедика" є його простота і дешевизна у виробництві.
"Наш автомобіль ми зможемо продавати нижче 200 тис. рублів, тобто це в два рази десь дешевше за е-мобіль, тобто це машина для не дуже міцного середнього класу. Потім у нас є розробка для інвалідів. На сьогоднішній день ні в країнах СНД, ні в країнах східної Європи не виробляють спеціальних автомобілів для інвалідів. Хоча б по соціальній програмі, думаю уряд міг би розглянути питання, наприклад, кредитування. Нам не треба ніяких субсидій виділяти, як це робить держава за іншими напрямами автомобільної промисловості. У нас просто не вистачає оборотних коштів для старту", - розповів Карпов.
За його словами, компанія вже отримала дозвіл на випуск перших промислових партій автомобілів.
"Машина розвиває швидкість до 170 км, причому легка, може перевозити вантажі до 400 кг. Вона в класі "Оки", але краща за всіма показниками, там нові пластмаси використовуються, сучасні, які дають і міцність, і легкість", - зазначив Анатолій Карпов.
Нагадаємо, 16 травня був даний старт попереднього замовлення на купівлю першого російського бюджетного гібридного автомобіля - е-мобіль. За першу добу компанія отримала 51 188 попередніх заявок на придбання е-мобіля.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас