МВС: Водіям не потрібно здавати повторний іспит для перереєстрації прав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: Водіям не потрібно здавати повторний іспит для перереєстрації прав

928
Водіям, які їдуть в ЄС, не доведеться здавати повторний іспит для перереєстрації прав водія. Про це повідомив начальник департаменту Міністерства внутрішніх справ України Валерій Коряк в ефірі програми "На зв'язку з урядом" на Першому національному телеканалі.
"Після 29 березня 2011 р., згідно з вимогами ЄС, всі водії, які перетинають кордон з ЄС, повинні мати права з кінцевим терміном дії, - уточнив Коряк. - Але ті, хто отримав права з необмеженим терміном дії раніше, також можуть їхати в ЄС і нормально там пересуватися. Ті, хто захоче замінити старі посвідчення водія на нові, можуть звернутися до МРЕВ і, не здаючи іспит, отримати посвідчення нового зразка.
За словами чиновника, заміна посвідчень буде платною, але скільки буде коштувати, поки невідомо. "На сьогодні сума ще не визначена, але запевняю, що вона буде невеликою", - пояснив Коряк.
Коряк також підтвердив, що водійські права старих зразків будуть дійсні в будь-якій країні світу. Переоформляти старі права на нові жодної необхідності немає.
Нагадаємо, що 28 лютого 2001 р. Кабінет Міністрів України ухвалив постанову "Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами", яке визначає, що нові посвідчення водія міжнародного зразка видаватимуться строком на 50 років.
В свою чергу, прес-служба МВС України повідомила, що такі нововведення обумовлені положеннями Міжнародної Конвенції про дорожній рух, яка вимагає встановлення терміну дії посвідчення водія.
Водночас, всі національні посвідчення водія відповідних категорій, які видані до набуття чинності цієї постанови, є дійсними на території України і не підлягають обов'язковому обміну.
Нагадаємо, з 29 березня 2011 р. українським водіям, які будуть отримувати водійське посвідчення і мають намір у майбутньому відвідати країни учасниці Міжнародної Конвенції про дорожній рух 1968 р., знадобляться водійські документи, в яких буде визначена кінцева дата строку їх дії.
Раніше Кабмін запропонував обмежити термін дії посвідчення водія до 10 років. Проект відповідної постанови Кабміну був оприлюднений на сайті Департаменту ДАІ МВС України для громадського обговорення.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас