Рішення з відсоткової ставки банку Канади підштовхнуло канадський долар до зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення з відсоткової ставки банку Канади підштовхнуло канадський долар до зростання

Валюта
327
Банк Канади зберіг свою відсоткову ставку на рівні 1%. У коментарях до даного рішення зазначено, що світова економіка продовжує показувати позитивну динаміку. Курс валютної пари USD/CAD на тлі релізу даної новини знизився на 0,49% до 0,9672.
Зростання американської економіки стримується слабким станом домогосподарств, тоді коли європейська економіка, навпаки, прискорюється, хоча ризики з боку периферійних країн єврозони залишаються суттєвими.
Ціни на товарно-сировинних ринках залишаються на високому рівні, що підсилює інфляційний тиск в усьому світі.
Темпи зростання ВВП Канади в першому кварталі поточного року в річному вираженні склали 3,9% проти 3,3% у четвертому кварталі минулого року, в основному, завдяки істотним інвестиціям з боку бізнесу. Державне і приватне споживання, а також чистий експорт надали лише помірний позитивний вплив. Темпи зростання канадської економіки в поточному кварталі, імовірно, сповільняться через землетрус у Японії і збої у постачанні комплектуючих з цієї країни. Проте вже протягом третього-четвертого кварталів наслідки цих подій перестануть впливати на зростання економіки Канади.
Темпи інфляції в Канаді в короткостроковому плані через високі ціни на енергоресурси і зростання непрямих податків будуть перебувати вище 3%, і лише тільки до середини 2012 року можуть повернутися до 2%. У разі якщо населення почне проявляти більше активну кредитну активність інфляція може виявитися ще вищою. З іншого боку, сильний канадський долар буде мати стримуючий вплив на зростання цін.
З урахуванням усіх цих факторів, а також зростаючої завантаженості потужностей в економіці Канади заходи стимулюючої грошової політики, що мають місце зараз, в кінцевому підсумку можуть бути анульовані. Рішення про це буде схвалюватись з урахуванням всіх "за" і "проти".
"Підвищення відсоткової ставки Банком Канади до рівня 1,25% може відбутися вже влітку-восени поточного року. Тому, до 22 червня - дати опублікування рішення з відсоткової ставки ФРС, валютна пара USD/CAD може повернутися назад до 0, 9550-0,9600", - відзначає Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас