Грищенко: Україна підтримує Росію у вступі до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грищенко: Україна підтримує Росію у вступі до СОТ

149
В контексті переговорів про приєднання Росії до СОТ Україна підтримує РФ, і не створюватиме країні якихось проблем в цьому питанні, заявив в інтерв'ю "Ехо Москви" глава українського МЗС Костянтин Грищенко.
"І абсолютно чітко хотів би заявити, щоб не було жодних сумнівів, у контексті переговорів про приєднання Росії до СОТ ми підтримуємо Росію, завжди заявляли, що ми допомагатимемо в цьому процесі, ми не створюємо тут жодних проблем ні в якому разі", - сказав він.
При цьому дипломат відзначив, що йдеться про те, яким чином Україні і Росії знайти найкращу формулу взаємодії в період, поки РФ веде переговори з іншими країнами.
На запитання, чому глава МЗС України не згадує Грузію, Грищенко відповів, що "вона не одна, є певні переговори з різними країнами".
"Але, в усякому разі, ми говоримо про інше, ми говоримо про те, що до приєднання Росії до СОТ, а ми підтримуватимемо і допомагатимемо Росії в просуванні до цієї мети, необхідно знайти формулу, яка дозволить зберегти ті коопераційні, ті наукові й інші зв'язки, які сьогодні дозволяють нам забезпечувати зростання взаємної торгівлі.
При цьому Грищенко заявив, що Україна чітко визначила свою лінію щодо майбуття в контексті своєї участі в СОТ, переговорів з ЄС про угоду про асоціацію і зону вільної торгівлі.
"Ми зацікавлені в тому, аби зрештою таку ж зону торгівлі мала Росія і інші країни Митного союзу. Основна проблема в тому, як нам пройти перехідний період. Поки Росія, Білорусь і Казахстан самі пройдуть етап входження в систему координат СОТ…", - розповів дипломат.
При цьому він повідомив, що Україна вже визначилася зі своєю позицією, і "ми залежимо один від одного взаємно".
Нагадаємо, що раніше надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Григол Катамадзе заявив, що Грузія не дасть згоди на вступ Росії до Світової організації торгівлі, поки РФ не залишить окуповані історичні грузинські території.
Як повідомлялося, 26 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія може вступити до СОТ без згоди Грузії.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас