Експерт: Містобудівний кадастр має бути інвестиційно спрямованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Містобудівний кадастр має бути інвестиційно спрямованим

144
Містобудівний кадастр, який планують створити в Україні, повинен в першу чергу враховувати інтереси інвесторів.
"Для того, щоб Містобудівний кадастр справді був ефективний і корисний, він повинен враховувати численні містобудівні аспекти території як середовища, в якому реалізується об'єкт. Для цього необхідно окрім загальної інформації (меж земельних ділянок, координат об'єктів, бази нормативних показників забудови) вказувати транспортну доступність, інженерну забезпеченість, екологічні умови, добре розроблений генплан, стан розвитку території та інше", - говорить Олександр Попов, директор проектної групи "Архіматика".
За його словами, таким чином, представники влади і інвестор мають отримати інформацію, яка дозволить зробити висновок про надійність його капіталовкладень, усвідомлюючи і враховуючи можливі ризики.
"Завдання-мінімум для містобудівного кадастру - стати картою, на якій вказані всі можливі дороги, які можуть привести в потрібний пункт призначення. Завдання-максимум - показати одну найбільш коротку і безпечну дорогу", - говорить експерт.
Попов також вважає, що основною проблемою, яка може затягнути терміни створення системи, є відсутність єдиного механізму обміну інформацією між різними відомствами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас