В Росії сподіваються, що Україні не вдасться знизити ціну на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії сподіваються, що Україні не вдасться знизити ціну на газ

Енергетика
683
Для Росії важлива участь в управлінні газотранспортною системою України, і без цього жодних поступок щодо ціни на газ для України найближчим часом не буде.
Таку думку висловив генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки (РФ) Костянтин Симонов.
"Сподіваюся, що Україні не вдасться знизити ціну на газ. Це можливо в тому випадку, якщо буде виконано вимогу РФ щодо допуску Росії до контролю за українською ГТС. Ця ідея була широко озвучена. В разі злиття "Газпрому" і "Нафтогазу" Україна отримуватиме газ за російськими цінами", - заявив експерт в коментарі Інститут Горшеніна.
"Я сподіваюся, що "Газпром" і Путін особисто дотримуватимуться цієї позиції, і не буде жодних поступок в питанні зниження ціни на газ. Грубо кажучи, хочете дешевого газу - пускайте Росію до управління трубою. Ця ідея має бути основою для російської газової політики стосовно України", - переконаний Симонов.
Генеральний директор Фонду національної енергетичної безпеки допускає м'якші варіанти із створенням тристороннього газового консорціуму, де Росія, Україна і ЄС отримають по третині ГТС: "Ідея створення консорціуму починалася реалізовуватися за часів правління Леоніда Кучми. Проте тоді Україна дуже вільно інтерпретувала ідею створення консорціуму, передбачивши, що його створення передбачає продаж газу українській стороні на кордоні. Ця ідея була похована, але повернутися до неї можливо".
Україна і Росія вже озвучили свої позиції з приводу нових контрактів на постачання газу. Чергова зустріч переговорної групи відбудеться в Москві 7 червня.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас