Недолік корисних бактерій в кишечнику викликає ожиріння — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Недолік корисних бактерій в кишечнику викликає ожиріння

92
Недолік корисних бактерій в кишечнику викликає ожиріння, вважають дослідники з Лундського університету в Швеції.
Серія дослідів на тваринах показала, що здорова мікрофлора кишечника сприяє профілактиці появи зайвої ваги, пише takzdorovo.ru.
Дослідники спостерігали за декількома групами щурів. Перша група - тварини, яким від народження до дорослого віку додатково давали лактобактерії, - корисні мікроорганізми, що мешкають в кишечнику ссавців. Цим тваринам удалося зберегти нормальну вагу в порівнянні з контрольною групою, незважаючи на те, що вони отримували висококалорійний корм.
Іншим тваринам ввели разом з питною водою кишкову паличку, яка викликає в організмі запальні процеси. З'ясувалося, що мікрофлора в кишечнику цих гризунів змінилася - кишкова паличка подавила нормальну життєдіяльність корисних бактерій. І при вживанні висококалорійної їжі тварини швидко набрали вагу в порівнянні з родичами з контрольної групи.
На думку дослідників, здорова мікрофлора кишечника дозволяє понизити ризик ожиріння. Для цього корисним бактеріям треба допомагати - регулярно їсти багаті клітковиною продукти і дотримуватися правил гігієни.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас