СБУ порушила справу проти заступника директора "Укрпошти" за матеріалами аудиту уряду Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ порушила справу проти заступника директора "Укрпошти" за матеріалами аудиту уряду Тимошенко

Кримінал
554
Головне слідче управління Служби безпеки України (СБУ) порушило кримінальну справу стосовно заступника генерального директора Українського державного підприємства зв'язку "Укрпошта" за фактом зловживання службовим становищем.
Як повідомив прес-центр СБУ у вівторок, слідство встановило, що в результаті порушення вимог чинного законодавства при укладанні у вересні 2009 року договорів на послуги поштового зв'язку заподіяні збитки державі на загальну суму понад 4 млн грн. Прізвище цього чиновника СБУ не повідомляє.
Дана кримінальна справа порушена за матеріалами міжнародних аудиторських організацій, які виявили ряд зловживань при перевірці законності використання урядом України бюджетних коштів у 2008-2009 рр. і в I кварталі 2010 року.
Справа стосовно чиновника "Укрпошти" порушена в рамках розслідування Головним слідчим управлінням СБУ іншої кримінальної справи - за фактом заволодіння посадовими особами Державного комітету України з земельних питань (Держкомзем) та особами двох товариств з обмеженою відповідальністю чужим майном, державними грошовими коштами в сумі 3 млн 740 тис грн, які виділялися зі Стабілізаційного фонду для виготовлення та розсилки інформаційних повідомлень громадянам України щодо безкоштовного оформлення і видачі державних актів на право власності на земельні ділянки.
Справу порушено за ч.3 ст.364 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).
Досудове слідство триває.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас