Китайський будівельний банк може купити банк в Росії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайський будівельний банк може купити банк в Росії

Фондовий ринок
177
Другий за величиною банк Китаю - Китайський будівельний банк (CCB) - не виключає можливості купівлі комерційного банку в Росії або інвестування в російський банківський сектор. Про це заявив глава банку Чжан Цзяньго на церемонії відкриття представництва банку в Москві, повідомляє "Сіньхуа".
За його словами, російський ринок може стати ключовим закордонним ринком для CCB. "Росія - головний ринок Східної Європи, він має величезний потенціал для розвитку", - заявив він.
Чжан Цзяньго зазначив, що наразі в РФ налічується близько 900 комерційних банків. "Ми помітили, що західні банки показали величезний інтерес до цих активів. Якщо у нас буде хороша можливість (придбати комерційний банк у Росії), ми її не впустимо", - сказав він.
Урочиста церемонія відкриття московського представництва Будівельного банку Китаю відбулася у вівторок в залі прийомів столичного готелю "Метрополь". В ході церемонії Чжан Цзяньго також заявив, що за підсумками минулого року товарообіг між Росією і Китаєм склав 55 млрд доларів.
В умовах глобалізації Будівельному банку Китаю необхідно розширюватися за межами китайської території, щоб підтримувати партнерів банку в Росії. "Відкриття представництва стало важливим кроком для двох країн. Сподіваємося, що ми зможемо поглибити наші відносини з російськими фінансовими організаціями", - підкреслив він.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас