Одеський міськвиконком в 1,5 рази підвищив тариф на проїзд в електротранспорті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеський міськвиконком в 1,5 рази підвищив тариф на проїзд в електротранспорті

Енергетика
193
Виконком Одеської міськради в 1,5 рази підвищив тариф на проїзд в електротранспорті.
Як передає кореспондент УНІАН, подорожчання проїзду відбудеться поетапно: з 1 липня тариф підвищиться з 1 грн. до 1 грн. 25 коп., а з 1 листопада - до 1 грн. 50 коп.
Мер Одеси Олексій Костусєв назвав поетапне підвищення тарифу "вимушеним заходом". "У ряді великих міст України вартість проїзду в електротранспорті вже досягла півтора гривені", - сказав він.
В свою чергу, директор комунального підприємства "Одесміськелектротранс" Дмитро Полунін зазначив, що "розрахунки економістів показують: з урахуванням підвищення цін на енергоносії та зростання зарплати собівартість тарифу у поточному році склала 1 грн. 82 коп. - на 27 коп. вище в порівнянні з 2010 роком".
Крім того, міськвиконкомом встановлені нові ціни на проїзні квитки у міськелектротранспорті: річний абонемент на проїзд трамваєм до кінця поточного року можна буде придбати за 100 грн., а на трамвай-тролейбус - 110 грн.
Примітно, що за безготівкової оплати ціна за проїзд трамваєм встановлена ​​розміром 150 грн., а за проїзд трамваєм-тролейбусом - 162 грн. 50 коп.
Крім того, зупинку експлуатації фунікулера на Потьомкінських сходах перший віце-мер Одеси Сергій Черненко пояснив на брифінгу тим, що встановлений попередньою міською адміністрацією безкоштовний проїзд на фунікулері заподіює істотних збитків КП "Одесміськелектротранс", на балансі якого він перебуває.
З урахуванням цього депутатська комісія з транспорту, дорожнього господарства, зв'язку і морегосподарського комплексу зараз розглядає питання про передачу фунікулера в оренду. Як тільки буде укладено договір з орендарем фунікулера, відразу ж буде відновлено його роботу, підсумував Черненко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас