Ківі виявився ефективнішим від аскорбінової кислоти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ківі виявився ефективнішим від аскорбінової кислоти

79
Ківі забезпечує наш організм вітаміном С ефективніше від харчових добавок, до такого висновку дійшли новозеландські дослідники. Звіт учених публікує "Американський журнал клінічного харчування", передає РБК.
Учені з Університету Отаго (University of Otago) в Новій Зеландії проводили досліди на мишах. Протягом місяця вони додавали в раціон мишей з дефіцитом вітаміну С ківі або чисту аскорбінову кислоту в еквівалентній кількості.
Під час експерименту з'ясувалося, що гризуни, які вживають фрукт, засвоювали вітамін С в 5 разів ефективніше, ніж миші, які дотримувалися аскорбінової дієти. Фахівці виявили, що вітамін, засвоєний з ківі, довше зберігався в організмі. Це говорить про те, що фрукт містить якусь речовину, що поліпшує всмоктування і утримування в організмі.
Керівник дослідження професор Маргріт Віссерс відзначає, що вітамін С необхідний для всіх тканин і органів людини, але оскільки наш організм не виробляє його самостійно, ми повинні отримувати його з їжею або харчовими добавками. Експертам належить визначити, чи робить ківі подібну дію на людей.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас