В Азарова хочуть бюджетних грошей на аудит держбанків і "Укрвакцини" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Азарова хочуть бюджетних грошей на аудит держбанків і "Укрвакцини"

Казна та Політика
117
Кабінет міністрів пропонує Верховній Раді виділити з державного бюджету на 2011 рік 70 мільйонів гривень на проведення міжнародного аудиту державних банків, а також на розрахунки державного підприємства "Укрвакцина" та Міністерства надзвичайних ситуацій за юридичні послуги.
Про це йдеться в законопроекті, зареєстрованому в парламенті 30 травня.
Зокрема, 60 мільйонів гривень пропонується виділити Міністерству фінансів на міжнародний аудит державних банків. Аудит перевірить ефективність використання держкоштів, отриманих банками під час капіталізації.
Крім того, гроші потрібні на перевірку фінансово-господарської діяльності Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, а також Фонду загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття, здійснення зовнішніх і внутрішніх позик.
6 мільйонів гривень пропонується виділити Міністерству надзвичайних ситуацій (МНС) на проведення розрахунків з міжнародними експертами за надання юридичних послуг. Ще 4 мільйони гривень пропонується виділити Міністерству охорони здоров'я на проведення "Укрвакцина" розрахунків за послуги юристів щодо повернення бюджетних коштів.
Покрити зазначені витрати уряд планує за рахунок додаткових надходжень до держбюджету від податку на додану вартість з товарів, робіт і послуг, вироблених в Україні.
З урахуванням пропонованих змін передбачено збільшити на 70 мільйонів гривень доходи держбюджету-2011 до 285,1 мільярда гривень, витрати - до 325,5 мільярда гривень. На думку уряду, ухвалення цього законопроекту сприятиме ефективному використанню коштів бюджету.
Як повідомлялося, в березні Кабмін і Національний банк вирішили збільшити статутний фонд "Родовід Банку" на 3,95 мільярда гривень і Державного Ощадного банку на 604 мільйони гривень.
У лютому Кабмін вирішив збільшити статутний фонд Державного експортно-імпортного банку (Укрексімбанку) на 19,9 мільйона гривень.
У листопаді 2010 року Кабмін виділив "Укрвакцині" 1,9 мільйона гривень на проведення розрахунків з міжнародною юридичною компанією Akin Gump Strauss Hauer & Feld за послуги з повернення бюджетних коштів, отриманих у 2008 та 2009 роках та 1 кварталі 2010 року з порушеннями, їх розпорядникам.
Як повідомлялося, суд американського штату Орегон постановив, що 19 мільйонів доларів, витрачених урядом Тимошенко на закупівлю вакцин, повинні повернутися в державну скарбницю. Таким чином, був задоволений позов державної компанії "Укрвакцина" проти фірми "Олден Груп".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас