Ющенко: Правову оцінку законності "газових контрактів" могли дати ще в 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко: Правову оцінку законності "газових контрактів" могли дати ще в 2009р

Енергетика
508
"Правову оцінку законності договору на постачання газу від 2009 року Генеральна прокуратура і Служба безпеки України могли дати ще в 2009 році", - заявив екс-президент України Віктор Ющенко.
"Дати належну правову оцінку в 2009 році не вдалося з політичних мотивів", - заявив Ющенко на одному з телеканалів.
Він нагадав, що Рада національної безпеки і оборони України, розглянувши правові підстави укладення договору на постачання і транзит газу, який уклала Юлія Тимошенко в січні 2009 року, доручив Генеральній прокуратурі і СБУ дати висновок про його законність.
Однак, за його словами, ні СБУ, ні Генпрокуратура такого висновку так і не дали до кінця 2009 року. Разом з тим він нагадав, що, хоча представники СБУ та Генпрокуратури "побічно висловлювалися, що цей договір виглядає сумнівно".
Ющенко підкреслив, що на кінець 2008 року в Україні була дуже сильна позиція в переговорному процесі з даного питання. Зокрема, Україна закачала належні запаси газу і провела всі розрахунки з Газпромом за поставлений газ.
Разом з тим, в кінцевому підсумку Тимошенко одноосібно ухвалила рішення про початок зазначених договорів.
"2,5 години один на один Юлія Володимирівна вела переговори з Володимиром Путіним, і до сьогоднішнього дня - невідомо про що", - підкреслив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас