Європарламент хоче збільшити бюджет ЄС на 5%, тобто на 49 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європарламент хоче збільшити бюджет ЄС на 5%, тобто на 49 млрд євро

Казна та Політика
141
Депутати Європарламенту хочуть збільшити бюджет Євросоюзу на 5%. Напередодні початку переговорів щодо семирічного фінансового плану ЄС (на 2014-2020 роки) законодавці запропонували країнам-членам щорічно виділяти на фінансування потреб Союзу додаткові 49 млрд євро, повідомляє РБК daily.
Крім кількісного збільшення бюджету документ, підготовлений спецкомітетом з попереднього фінансового аналізу, пропонує покласти край практиці надання окремим країнам знижок на членські внески. Перш за все це стосується Великобританії. Очікується, що призначений на 9 червня пленум Європарламенту підготовлений проект повністю підтримає. Розмір діючого наразі бюджету ЄС становить близько 975 млрд євро. Підсумкові пропозиції щодо довгострокового фінансового планування повинна представити Єврокомісія 29 червня.
Потім почнуться переговори з державами - членами ЄС про конкретні розмірах майбутніх витрат. Водночас не викликає сумніву, що вимога збільшити внески до скарбниці ЄС натрапить на жорсткий опір з боку держав-членів. Ще напередодні обговорення питання про довгострокове бюджеті вони дружно виступили за те, щоб заморозити розмір внеску на рівні 1% від національного доходу.
Наразі він поки злегка перевищує цей показник. На думку європарламентаріїв, додаткові бюджетні кошти повинні бути спрямовані в ті проекти, які збільшують економічну міць і конкурентоспроможність ЄС. Водночас фінансування, наприклад, аграрного сектору збільшувати не планується.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас