МЗС Греції: Відхід Стросс-Кана не вплине на відносини Греції з МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС Греції: Відхід Стросс-Кана не вплине на відносини Греції з МВФ

Казна та Політика
97
Зміна голови Міжнародного валютного фонду не вплине на співпрацю Греції з МВФ. Про це в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна" заявив міністр закордонних справ Греції Дімітріс Друцас.
"Співпраця з МВФ, так само, як і з іншими нашими партнерами, від яких ми отримали кредит, є традиційною, і, звичайно ж, не залежить від особистостей. На неї більше впливає практика і політика. Важливо те, як ми разом з нашими партнерами протистоїмо цій кризі. Отже, я вважаю, справа Домініка Стросс-Кана жодним чином не вплине на нашу співпрацю", - переконаний міністр.
Говорячи про важку економічну ситуацію, в результаті якої країна була змушена звернутися по допомогу до МВФ, Друцас відзначив, що безліч кроків, вжитих Грецією протягом останнього півроку, були важкими і болючими.
"Але ж це необхідність. Грецький народ пожертвував багато і, звичайно ж, чимало наших співвітчизників живе з відчуттям незахищеності. Але це тільки зміцнює бажання змін. У нас вже намітилися перші очевидні результати. Дефіцит бюджету знизився на 5%, і це найбільший показник, якого досягла країна-член Євросоюзу всього за один рік. Зростає експорт. Водночас ми значними темпами рухаємося в освоєнні державної власності.
Паралельно ми домоглися значних структурних змін, що підсилюють прозорість в державному управлінні, відновлюючи тим самим відносини довіри з громадянами, а також створюючи здорову і творчу сферу для інвестицій, модернізуючи систему освіти і охорони здоров'я. Ми рішуче налаштовані продовжувати реформи. Ми стабільно рухаємося вперед, з повним усвідомленням труднощів, з впевненістю і оптимізмом у всьому, що стосується майбутнього нашої батьківщини", - підкреслив міністр.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас