Медведєв: Газові угоди треба виконувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Газові угоди треба виконувати

Енергетика
1180
Угоди РФ і України в газовій сфері потрібно виконувати, заклики до їх перегляду мають бути засновані на наявних домовленостях.
Про це заявив Президент РФ Дмитро Медвєдєв сьогодні на зустрічі з главою "Газпрому" Олексієм Міллером, передає РИА "Новости".
"Ми повинні дотримувати укладених угод. Це стосується і РФ, і наших українських партнерів. Всякого роду заклики до якихось односторонніх заходів, перегляду мають бути накладені на канву домовленостей", - підкреслив Медвєдєв.
В той же час він відзначив, що для Росії Україна - "не якийсь малозначимий, сторонній, далекий партнер". "Це близька, братська країна, в якої зараз багато економічних проблем", - відзначив Президент РФ.
"Ми домовилися з Президентом Януковичем подумати про те, щоб в майбутньому можна було б використовувати якісь просунуті форми кооперації, включаючи і кооперацію в газовій сфері", - сказав Медвєдєв.
У зв'язку з цим він доручив Міллеру працювати в цьому напрямі з українськими партнерами.
Зі свого боку, Міллер повідомив про результати зустрічі з керівництвом України, яку він провів днями.
"З боку "Газпрому" було фіксовано, що чинний контракт працює строго на базі ринкової формули ціни. Під час зустрічі ми обговорили можливі нові форми кооперації, які можуть вивести російсько-українську співпрацю на новий рівень", - сказав глава холдингу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас