Ритуальні служби Києва натворили порушень на 45 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ритуальні служби Києва натворили порушень на 45 мільйонів

Кримінал
224
Контрольно-ревізійне управління в м. Києві виявило в роботі п'яти столичних підприємств, які надають ритуальні послуги, порушення фінансової дисципліни на суму 45,44 млн. грн., з яких 4,1 млн. грн., - це порушення, що призвели до збитків (втратам) фінансових ресурсів.
Про це повідомляє КРУ із посиланням на результати проведеної перевірки підприємств, що входять до сфери управління Головного управління ритуальних послуг КМДА, а саме: Ритуальної служби спеціалізованого підприємства "Спеціалізований комбінат підприємств комунально-побутового обслуговування", Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства "Київський крематорій", КП "Київське комунальне автотранспортне підприємство № 2737", Державний історико-меморіальний Лук’янівський заповідник і Комунальне підприємство з переробки нерудних будівельних матеріалів.
Зокрема, столичне КРУ встановило низку фактів, коли підприємства, маючи на це законні права, могли отримувати значні суми доходів, проте через необдуманість або халатність з боку відповідальних працівників, втратили можливість отримати на свої рахунки додаткові тисячі гривень. Наприклад, Спецкомбінат, уклавши відповідний договір з товариством, не стягнув з нього за зберігання нереалізованих товарів (намогильних плит), чим втратив можливість додатково отримати понад 490 тис. грн. доходів.
В той же час, КП "ККАТП 27737" неправильно застосовувало тарифи на транспортні послуги з ритуального обслуговування населення. Як наслідок, підприємство недоотримало понад 166 тис. грн. доходів.
На інших підприємствах зафіксовані випадки зайвих отриманих коштів. Зокрема, Комунальне підприємство з переробки нерудних будівельних матеріалів надавало свої виробничі площі під розміщення стоянок автомобілів, що не передбачено його статутною діяльністю. У результаті отримало прибуток в розмірі майже 40 тис. грн., який підлягає перерахуванню до бюджету. А Київський крематорій, не маючи відповідної ліцензії, в кінці 2010 року здійснював знищення небезпечних відходів, в результаті отримав майже 10 тис. грн. доходів.
В процесі контрольних заходів ревізори виявили факти, коли підприємства, не маючи на це права, надавали безповоротну фінансову допомогу, чим завдали собі матеріальної шкоди на значну суму. Наприклад, Спецкомбінат в 2010 р. надав одному будівельному підприємству допомогу, яка не передбачена фінансовим планом, на суму 570 тис. грн.
Також під час ревізій встановлені непоодинокі випадки, коли не можна документально підтвердити виконання різного роду робіт, що, у свою чергу, призвело до втрат і збитків на підприємствах, що надають ритуальні послуги. Так, Спецкомбінат і Крематорій, уклавши договір з однією і тією ж фізичною особою-підприємцем, витратили майже 835 тис. грн. на консультаційні послуги з навчання і розвитку персоналу, підбір персоналу тощо, проте підтверджуючі документи щодо їх отримання ревізорам так і не були надані.
Що стосується зарплати, то за даними КРУ, робітники перевірених підприємств в цілому недоотримали 171,4 тис. грн. доходів, в т.ч. працівників КП "ККАТП 2737" - 85,8 тис. грн., Спецкомбінату - майже 70 тис. грн., історико-меморіального заповідника - 11,3 тис. грн., Комунального підприємства з переробки нерудних будівельних матеріалів - близько 7 тис. гривень. В той же час недотримання чинного законодавства при нарахуванні і виплаті заробітної плати призвело до її незаконної виплати і зайвого перерахування до державних цільових фондів майже 73 тис. грн., з яких: Крематорієм - 36,57 тис. грн., КП "ККАТП 2737" - 33,25 тис. грн., Комунальним підприємством з переробки нерудних будівельних матеріалів - 0,8 тис. гривень.
Ревізорами встановлені також інші порушення, наприклад щодо незаконних виплат за послуги, які перевищували плановані показники фінплану, щодо незаконного списання паливно-мастильних матеріалів, порушень в бухгалтерському обліку тощо.
За допущені порушення до адміністративної відповідальності притягнені 15 посадових осіб об'єктів контролю. Матеріали ревізій направлені в правоохоронні органи для прийняття відповідних рішень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас