Безробітні зобов'язали звітувати про зарубіжні поїздки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безробітні зобов'язали звітувати про зарубіжні поїздки

Казна та Політика
3285
Кабінет міністрів змінив порядок реєстрації, перереєстрації і обліку безробітних громадян. Відповідна постанова була прийнята на засіданні уряду.
Зокрема, Кабмін вирішив підвищити відповідальність безробітних, які стоять на обліку в державній службі зайнятості і претендують на матеріальне забезпечення. У період, відведений для пошуку роботи, такі особи зобов'язані повідомляти центр зайнятості про випадки перетину кордону.
Як сказано в постанові, громадянину доведеться письмово повідомити центр зайнятості про виїзд за межі України з метою працевлаштування або здійснення діяльності, спрямованої на отримання прибутку. З цією нормою безробітного повинен ознайомити працівник центру зайнятості, а громадянин - поставити підпис у картці.
Прийнятими змінами розширено перелік поважних причин, що дозволяють безробітному не з'явитися в центр зайнятості для обліку. Такими причинами є хвороба громадянина, смерть членів його сім'ї і родичів, догляд за хворою дитиною у віці до 14 років.
Як повідомляє прес-служба уряду, постанова знімає гендерні питання про надання відпустки по догляду за дитиною до 3-х років. На таку відпустку може претендувати не лише безробітна жінка, але і батько дитини або інші родичі, зареєстровані як безробітні в державній службі зайнятості.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас