Кредитний портфель АКБ "Правекс-Банк" склав більш 554,6 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитний портфель АКБ "Правекс-Банк" склав більш 554,6 млн грн

Кредит&Депозит
479
За інформацією віце-президента АКБ «Правекс-Банк» Ірени Кільчицької загальний кредитний портфель банку за 2002 рік збільшився більш ніж на 47% і склав більш 554,6 мільйонів гривень. У структурі кредитного портфеля 58,4% складають кредити, видані суб'єктам господарської діяльності, 41,6% - кредити, видані фізичним особам. У 2002 році процентні доходи «Правекс-Банка» по кредитах склали 73,3 мільйони гривень.
Як повідомила Ірена Кільчицька, кредитний портфель банку по фізичних особах за 2002 рік збільшився більш, ніж на 88,3%. Обсяг виданих фізичним особам стандартних кредитів під заставу виріс за 2002 рік більш ніж на 62%, обсяг кредитів, виданих фізичним особам на покупку житла, збільшився майже на 95% і склав близько 14 мільйонів доларів. Найбільш динамічно цього року розвивалися кредитування фізичних осіб на покупку автомобіля (обсяги кредитування по цьому виді виросли з початку року в 16 разів і склали близько 7 мільйонів доларів) і споживче кредитування (ріст обсягів кредитування – більш, ніж у 9,7 рази). У 2002 році «Правекс-Банк» збільшив терміни надання кредитів фізичним особам на покупку автомобіля до 5 років і на покупку нерухомості до 10 років, а також знизив первісний внесок по цих видах кредитування (до 20% як по автомобілях, так і по нерухомості). За інформацією кредитного департаменту «Правекс-Банку», процентні ставки фізичним особам за користування кредитами в 2002 році складали від 18% до 28% річних у гривні і від 12,5% до 17% у валюті.
Успішно розвивалися і різні форми кредитування суб'єктів підприємницької діяльності. Так, кредитний портфель «Правекс-Банку» за 2002 рік по юридичних особах збільшився на 27,4%. Серед основних напрямків кредитування юридичних осіб, що користувалися високим попитом у минулому році, можна відзначити: кредитування поточної діяльності (55% кредитного портфеля юросіб), кредитування експортно-імпортних операцій клієнтів (18%). У розрізі галузей структура кредитного портфеля юридичних осіб на конец року виглядала таким чином: кредитування підприємств торгівлі і суспільного харчування (66,8% кредитного портфеля юросіб), кредитування промислових підприємств (27,2%), кредитування підприємств сільського господарства (5%), підприємств інших галузей (1%).
Прискореними темпами розвивалася бланкова форма кредитування – овердрафт. З 2000 року «Правекс-Банк» надає своїм VIP клієнтам (як окремим підприємствам, так і групам підприємств) послугу мультивалютного овердрафта терміном до 12 місяців. Ця послуга дозволяє максимально оптимізувати платежі підприємств, оскільки забезпечує можливість працювати в рамках кредиту, кредитної лінії чи погашати суму кредиту щодня. Крім того, кредитний ліміт може братися в кожній із трьох валют (гривня, долар США, євро) чи частково (не більш суми ліміту) у трьох валютах одночасно.
ДОВІДКА
«Правекс-Банк» створений у 1992 році. Входить у десятку найбільших комерційних банків України. Обслуговує більш 25 тис. юридичних і більш 300 тис. фізичних осіб. У структурі банку - більш 240 філій і відділень, що працюють у всіх регіонах країни.
За матеріалами:
Правекс Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас