Учені: Дорослі вчаться гірше через постійний стрес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Учені: Дорослі вчаться гірше через постійний стрес

53
Американські учені з клініки "Гора Синай" в Нью-Йорку зробили висновок, що людина середнього віку поступово втрачає здібність до швидкого запам'ятовування нових фактів через стрес.
Стрес пригнічує нервові клітини відділів головного мозку, які відповідальні за створення синаптичних зв'язків. Саме синаптичні зв'язки визначають здатність людини до засвоєння нової інформації, вважають медики.
Мозок молодих людей відновлює зв'язки швидше, тоді як мозок людей середнього віку відновлюється повільно. Клітини мозку дорослої людини поступово втрачають пластичність, яка необхідна для ефективної побудови синаптичних зв'язків.
Аби підтвердити свої висновки, вчені провели експеримент на щурах, передає BFM.ru. Вони помістили три групи тваринних різних віків у маленькі закриті контейнери, які щурам не подобаються. Через декілька годин вони випустили гризунів з контейнерів і досліджували їх мозок. Молоді щури змогли швидко пристосуватися до умов довкілля, синаптичні зв'язки у них не постраждали. У щурів середнього віку вони відновлювалися гірше, а у старих тварин відновлювалися погано або взагалі не відновлювалися. Те ж саме відбувається з людиною, вважають дослідники.
Лікарі-експериментатори вважають, що результати їхніх праць можуть бути використані для розробки нових препаратів для поліпшення пам'яті у людини.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас