Київрада схвалила оренду 119 об'єктів комунальної власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада схвалила оренду 119 об'єктів комунальної власності

Казна та Політика
73
Київська міська рада схвалила передачу в оренду 119 об'єктів комунальної власності.
Таке рішення депутати прийняли на сесії 25 травня.
Згідно з повідомленням прес-служби Київської міської державної адміністрації, серед об'єктів, які міська влада пропонує орендарям, присутні приміщення в центральній частині міста.
"В деяких випадках йдеться про легалізацію існуючих орендних відносин і перенаправлення грошових потоків в казну міста. Віднині замість осіб, які "кришують" торгівлю в людних місцях, надходження від оренди отримуватиме бюджет столиці", - цитує прес-служба заступника голови Київміськадміністрації Олександра Пузанова.
За його словами, по кожному з цих 119 об'єктів був проведений ретельний аналіз на предмет того, чи не завдасть його оренда шкоди інтересам територіальної громади.
Згідно з рішенням Київради, Головне управління комунальної власності Києва оголосить конкурс на відбір компаній-оцінювачів і забезпечить проведення незалежної оцінки майна для визначення стартового розміру орендної плати.
За словами Пузанова, після цього можна буде підрахувати приблизну суму надходжень, які отримає місто від передачі в оренду цих приміщень.
Як повідомляло агентство, в лютому голова міськадміністрації Олександр Попов заявив, що з березня-квітня буде відновлено проведення аукціонів з відчуження об'єктів комунальної власності і землі, аби на ринкових умовах отримувати реальну вартість активів, які місто змушене продавати для накопичення ресурсів для розвитку міста і реалізації соціально-економічних програм.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас