Богданкевич: Білоруси втратили 1,3 млрд доларів на рублевих депозитах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Богданкевич: Білоруси втратили 1,3 млрд доларів на рублевих депозитах

Валюта
900
Білоруські громадяни в результаті девальвації втратили на рублевих депозитах у банках суму, еквівалентну приблизно 1,3 млрд доларів, розповів РІА Новини екс-голова Національного банку Білорусі Станіслав Богданкевич.
Нацбанк Білорусі 23 травня оголосив про різку девальвацію білоруського рубля, піднявши офіційний курс долара відразу на 56% - до 4 930 білоруських рублів з колишніх 3155. Виходячи з цих курсів нацвалюта формально стала дешевшою по відношенню до долара на 36%.
"Станом на 1 травня поточного року вклади населення в білоруських банках становили в усіх валютах 22,8 трильйона в перерахунку на білоруські рублі", - розповів Богданкевич.
Вклади в білоруських рублях, за його даними, становили 10,1 трлн рублів.
"На початок травня, коли курс долара складав трохи більше трьох тисяч білоруських рублів, рублеві внески населення відповідали 3,3 мільярдам доларів. Зараз же, коли курс долара став на позначку в п'ять тисяч, ці гроші перетворилися на 2 мільярди доларів" , - пояснив екс-глава Нацбанку.
"Таким чином, в перерахунку на долари, білоруські громадяни втратили близько 1,3 мільярда, які просто випарувалися", - зазначив він.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас