Похмурий вигляд - секрет чоловічої привабливості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Похмурий вигляд - секрет чоловічої привабливості

136
Чоловіки, що виглядають щасливими, не приваблюють жінок. Ключ до популярності у протилежної статі - похмурий вигляд, встановили вчені. Психологи під керівництвом професора Джесіки Трейсі стверджують: сліпучою посмішкою жінку не підкорити, пише The Telegraph.
Навпаки, чоловіки, що демонструють самовдоволення і безрадісність, що належать до типу "поганих хлопчиків", стоять на перших позиціях. Вчені вважають, що подібна поведінка сигналізує про силу і мужність. До речі, чоловіків же більше приваблюють усміхнені, радісні жінки, оскільки представники сильної статі обирають дам, що йдуть легше на контакт і підкорюються.
"Чоловіки і жінки по-різному реагують на прояв емоцій. Сюди належить і усмішка", - підкреслює Трейсі. Отже, група вчених з Університету Колумбії зібрала групу з 1000 добровольців. Їм належало оцінити сексуальну привабливість людей протилежної статі, зображених на фото. Всі сфотографовані люди мали різний вираз обличчя, пов'язаний з проявами емоцій (від широкої усмішки до опущених в підлогу очей).
Дослідники проаналізували перше враження, яке полягало в сексуальній привабливості зображень. При цьому добровольців не запитували, чи вважають вони, що з цієї людини буде добрий коханий або чоловік. Вчених цікавила виключно сексуальна сторона питання.
В отриманих результатах професор Трейси бачить відображення традицій, створених століттями. Приміром, еволюціоністська теорія говорить: жінку приваблює гордовитість чоловіки, оскільки це пов'язано з його статусом, достатком, здатністю забезпечити партнера і дітей.
Також даний момент може підкріплюватися фізичною складовою - широкими плечима і загальною мужністю. А ось посмішка говорить про менше домінування, що свідчить про роботу гендерних стереотипів. Тобто, усміхнений чоловік - беззахисний і підкорений.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас