Росія виділила на допомогу зарубіжним країнам менше всіх в G8 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія виділила на допомогу зарубіжним країнам менше всіх в G8

207
Росія виділила на допомогу зарубіжним країнам у 2010 році менше за всіх у G8: $472,32 млн. Згідно з доповіддю Мінфіну, за 2010 рік Росія виділила близько $470 млн на допомогу закордонним країнам - це найменша сума серед країн "великої вісімки" (G8), пише Guardian
У G8 входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Росія, США, Франція і Японія.
Однак статус "фінансового донора" показує намір Росії зміцнити свою позицію на міжнародній арені, пише газета.
Обсяг фінансової підтримки знизився на 40%: з $785 млн у 2009 році до $472,32 млн в 2010 році.
Втім, в 2009 році Росія тимчасово збільшила бюджет для надання допомоги, щоб пом'якшити наслідки світової фінансової кризи в країнах колишнього СРСР, пише газета, посилаючись на звіт.
За минулий рік пріоритетними сферами для Росії були продовольство та охорона здоров'я: $98,2 млн держава направила на розвиток сільського господарства і технологій у країни Африки, крім цього, більше $80 млн було виділено на програми охорони здоров'я в країнах, що розвиваються.
На відміну від інших країн з великою економікою, більшість перерахувань Росії виробляється через міжнародні організації, в тому числі Світовий банк і ООН.
Фінансова допомога іншим країнам відіграє важливу роль для Росії, підкреслює видання, тому що в такий спосіб держава сподівається відродити свій імідж.
"Росія стає головним постачальником допомоги на цілі розвитку країн з низьким рівнем доходів", - цитує газета Світовий банк.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас